Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εκλογές ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Διακήρυξη της "ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ"

Σκοπός αυτής της διακήρυξης δεν είναι  μόνο η αυτονόητη  προσπάθεια, να σας πείσουμε να  επιλέξετε  την  κίνησή μας, στις  εκλογές του Απριλίου,
Σκοπός αυτής της διακήρυξης είναι, να  αποτελέσει και ΜΕΤΑ τις εκλογές, ένα χρήσιμο εργαλείο  για το τι πρέπει να γίνει, ώστε το ΓΕΩΤΕΕ, να καταστεί ένας  αποτελεσματικός, λειτουργικός  και αξιόπιστος  φορέας  - επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας,  ένας σύμβουλος- αρωγός  της Ελληνικής κοινωνίας για  καλύτερο  Περιβάλλον, για  Βιώσιμη Γεωργία, για  Ασφαλή  Τρόφιμα.  Μα πάνω απ΄ όλα  ένας ισχυρός  πόλος  έλξης και προστασίας των Γεωτεχνικών αυτής της χώρας.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Προεργασίες για την ίδρυση Δικτύου Βιο-Καλλιεργητών - Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο αγροτικός πληθυσμός συνεχώς μειώνεται, το αγροτικό εισόδημα φθίνει και οι αγρότες παραγωγοί που συμμετέχουν στις αγορές είναι όλο και λιγότεροι. Εάν θέλουμε αγρότες που να παράγουν και να είναι κοντά στον καταναλωτή με φρέσκα, τοπικά, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα, τότε χρειάζονται διευκολύνσεις κι όχι εμπόδια και γραφειοκρατία. Βέβαια, δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη των αγροτών χωρίς την...

Αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ανακοίνωσε σήμερα, αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος που αφορά τον «Εκσυγχρονισμό Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» Σχέδια Βελτίωσης _Μέτρο 121, από 285 εκατ. ευρώ σε...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές στα Σχέδια Βελτίωσης 2011

Αλλαγές στα Σχέδια Βελτίωσης - Μέτρο 121, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη (24 Φεβρουαρίου), στο ΥπΑΑΤ.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα γίνει:

Συμμετοχή του Συλλόγου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Ο Γεωπονικός Σύλλογός Ν. Κοζάνης θα υποβάλλει πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα: «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων "ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ"

(Εν όψη των εκλογών στο Επιμελητήριο της 10ης Απριλίου 2011)
 

Συνάδελφοι Γεωτεχνικοί,

Οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το επάγγελμα των Γεωτεχνικών από την απραξία από την αδράνεια του ΓΕΩΤΕΕ, είναι πρωτοφανείς.

Είναι βαθιά η ανησυχία του Γεωτεχνικού κόσμου. Ακριβώς γιατί το επάγγελμα του Γεωτεχνικού,

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

120 εκ € στην αγορά μέσω του Ταμείου JEREMIE- Συνολικά 360 εκ € μέχρι το Μάιο

Tα καινοτόμα χρηματοδοτικά προϊόντα του JEREMIE, τα οποία αφορούν στα εξής:
  1. Νέα Επιχειρηματικότητα. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκ. € και αφορά χορήγηση δανείων έως 100.000 € σε μικρές και πολύ μικρές νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που έχουν έως και 3 χρόνια λειτουργίας και προσωπικό μέχρι 50 άτομα. Αιτήσεις για ευνοϊκή δανειοδότηση, με επιτόκιο που ξεκινά κάτω από 3% και περίοδο αποπληρωμής από 36 έως 72 μήνες,

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Π.Ο.Σ.Γ. για Απεργιακές Κινητοποιήσεις Γεωπόνων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
ΔΙΔΟΤΟΥ 26 - ΑΘΗΝΑ 10680
Τηλ. - FAX : 210-3614580

Αριθμ. Πρωτ.:   54                                              Ημερομηνία: 22-02-2011


Προς:
Γραφεία Υπουργών
Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κο Ιωάννη Ραγκούση
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Κo Κώστα Σκανδαλίδη

Κοινοποίηση: ΓΕΩΤΕΕ
                      ΠΟΓΕΔΥ
                      ΠΕΓΔΥ
          ΠΟΣΕΓ
      ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Θέμα: Απεργιακές Κινητοποιήσεις Γεωπόνων

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Άγονος ο διαγωνισμός για το ΟΣΔΕ καθώς απεσύρθη η ΠΑΣΕΓΕΣ

"Στο ίδιο έργο θεατές" είναι οι αγρότες με το θέμα της διαδικασίας ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων για τις επιδοτήσεις του 2011. Ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε απο το υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάμβανε την διαδικασία κηρύχτηκε άγονος. Ενώ την τελευταία ημέρα κατατέθηκε μόνο ένας φάκελος απο την ΠΑΣΕΓΕΣ, η ίδια, λίγες ώρες μετά απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Νέοι Γεωργοί: Μη υλοποίηση της δέσμευσης για πραγματοποίηση επενδύσεων άνω των 50.000€

Εντός του πλαισίου της περίπτωσης που η τροποποίηση του Ε.Σ. οδηγεί σε τροποποίηση της ατομικής απόφασης έγκρισης πράξης (αλλαγή του ύψους ενίσχυσης ή/και των δεσμευτικών στόχων της τριετίας και πενταετίας όπως αυτοί περιγράφονται στις παραγράφους 9.8 και 9.10 της ατομικής απόφασης έγκρισης πράξης, εφεξής «στόχοι») και δεδομένου ότι δεν υπήρχαν επιλαχόντες στην 1η Πρόσκληση του Μέτρου, μπορούν να γίνουν

Τροποποιήσεις ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα, οικόπεδα και κτίρια

Συγκεκριμένα, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές:
·               Εξασφαλίζεται ότι οι κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ εφαρμόζονται για το σύνολο των φωτοβολταϊκών σταθμών.
·               Αποσαφηνίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες...

Εμπόριο και Πόλη, μια σημερινή θεώρηση από περιβαλλοντική σκοπιά

Ομιλία της Γ.Γ Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Μαρίας Καλτσά στην εκδήλωση του ΟΡΣΑ και της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και το Σύλλογο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, με θέμα: «Εμπόριο και Πόλη,μια σημερινή θεώρηση από περιβαλλοντική σκοπιά».

«Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα κατέκτησαν εύκολα την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού και οι λόγοι είναι πολλοί. Ανάμεσα σε αυτούς...

Ψηφίστηκε επί της αρχής και κατ’ άρθρο ο νέος Επενδυτικός Νόμος

Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν στο τελικό σχέδιο νόμου συμπεριλαμβάνονται:

1. Η αύξηση του χρόνου διάρκειας των φοροαπαλλαγών από 6 χρόνια για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και 8 χρόνια για τις νέες, σε 8 και 10 χρόνια αντίστοιχα.

2. Η μείωση στο 50% του κατώτατου ύψους επενδυτικών σχεδίων γενικής επιχειρηματικότητας κατά κατηγορία επιχειρήσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μεγαλύτερο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων να συμμετέχουν.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδας

Η ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ σας προσκαλεί στην ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:
«ΝΕΟΙ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ:
Tuta absoluta (φυλλορύκτης της τομάτας) & Rhynchophorus ferrugineus (ρυγχοφόρος των φοινικοειδών):
ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΝΕΩΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, Αθήνα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Βιωσιμότητα των Δημόσιων Υπαίθριων Χώρων στην Πόλη

Το PRISMA Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του Δικτύου Μεσόγειος SOS, εχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην Ημερίδα με θέμα:

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ,

 

που διοργανώνεται την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9:30 π.μ στην αίθουσα συνεδρίων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι σε ρόλο ερασιτέχνη τυροκόμου

Είναι πολιτικοί μηχανικοί και δικηγόροι, δίνουν πλέον «μάχη» στις οικοδομές ή τις δικαστικές αίθουσες, αλλά από τις 16 Φεβρουαρίου επιστρέφουν στα θρανία, όχι για να πάρουν κάποια επιπλέον εξειδίκευση στον τομέα τους, αλλά για να μάθουν να φτιάχνουν... τυριά, λευκά και κίτρινα.

Ζητούνται χάρτες για τη γη υψηλής παραγωγικότητας

Άφαντοι εξακολουθούν να παραμένουν, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι χάρτες για τον καθορισμό της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης να αναγκάζονται συχνά να…αυτοσχεδιάσουν κατά την οριοθέτησή τους. Τα αποτελέσματα αρκετές φορές εκτός από αντιεπιστημονικά είναι και …κωμικοτραγικά, αφού αίφνης εκτάσεις μη αρδευόμενες, χέρσες, βραχώδεις ή με αδιάφορη φυτοκάλυψη βρίσκονται να χαρακτηρίζονται ως «αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας».

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δημόσια συζήτηση για την κρίση στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από την Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.

H διαχρονική κρίση που μαστίζει το ΓΕΩΤΕΕ, με αποκορύφωμα την απόλυτη αδράνεια και διάλυση του ΔΣ το τελευταίο διάστημα, έχει καταστεί πλέον επικίνδυνη, όχι μόνο για τη λογική απαίτηση προώθησης, των κλαδικών μας αιτημάτων, αλλά και για την στοιχειώδη έστω, προάσπιση των επιστημονικών, επαγγελματικών και οικονομικών μας συμφερόντων.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, η ΠΕΕΓΕΠ, μέλη της οποίας είναι Γεωτεχνικοί και θεωρώντας ότι δεν είναι πλέον δυνατόν, απλά να παρακολουθεί την κατάσταση αυτή, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ή ότι δεν την αφορά, αυτό που πραγματικά συμβαίνει,

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση “digi-retail”

H Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 14:00. Στόχος της παράτασης, είναι...

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ντροπή : Προσλαμβάνουν γεωπόνους στον ΕΛΓΑ εκτός λίστας

Μόλις εχθές ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της νέας λίστας για την πρόσληψη Γεωπόνων και κτηνιάτρων και ήδη πολλοί συνάδελφοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, αναμένοντας το τηλεφώνημα εκ μέρους τουΕΛΓΑ για να τους πουν σε ποιό υποκατάστημα θα παρουσιαστούν !

Οι ανάγκες του ΕΛΓΑ σε προσωπικό θα καλυφθούν αποκλειστικά μέσω της λίστας ;

απάντηση : ΟΧΙ

Πως προκύπτει αυτό ;

Επιστολή προς Ειδικό Γραμματέα του Υπ.Α.Α.Τ. κ. Β. Διβάρη

Θέμα: «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέτρο 121 του ΠΑΑ 2007 - 2013»

Κ. Διβάρη,

Στον απόηχο μιας κατά γενική ομολογία επιτυχημένης εκδήλωσης, (Ημερίδα Θες/νίκης 04/02/2011), τόσο οργανωτικά όσο και για την συμμετοχή των Γεωτεχνικών, αλλά ακόμα και λόγω του περιεχομένου των ομιλιών και του διαλόγου που έγινε, επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε μερικές παρατηρήσεις μας.

Ημερίδα για το Ιπποφαές

Ημερίδα με θέμα: «Ιπποφαές το Θαυματουργό» διοργανώνουν τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλλιέργειας Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ.,

Ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων

Το ηλεκτρονικό ενώτιο, όπως και ο ηλεκτρονικός στομαχικός βώλος, θα εισάγεται στα αιγοπρόβατα που έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-2010 και έχουν ηλικία άνω των 6 μηνών, καθώς επίσης και σε όσα πρόκειται να μετακινηθούν από την εκμετάλλευση προς άλλο προορισμό.

Με την ηλεκτρονική σήμανση...

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΓΑ: Αποτελέσματα Προκήρυξης ( 12448/15.11.2010 )


Ποδηλατόδρομοι με ηλιακούς συλλέκτες στην Ολλανδία

Ηλιακοί συλλέκτες θα τοποθετηθούν στους ποδηλατόδρομους της ολλανδικής πόλης Κρόμενι σε περίπου ένα χρόνο. Το σύστημα ονομάζεται SolaRoad και αποτελείται από τσιμεντένιες πλάκες με ενσωματωμένα ηλιακά κύτταρα κρυσταλλικού πυριτίου, οι οποίες θα καλύπτονται από ανθεκτικό γυαλί πάχους περίπου ενός εκατοστού.

Συνολική εγκατεστημένη ισχύς σε ΑΠΕ το 2010

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που άντλησε από τη ΡΑΕ και τους διαχειριστές του Συστήματος και των Δικτύων η συνολική ισχύς από σταθμούς ΑΠΕ στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 290 MW μέσα στο 2010 αθροίζοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1736 MW έναντι των 1446 MW του τέλους του 2009.

Πρωταθλητές στην ανάπτυξη νέας ισχύος ήταν τη χρονιά αυτή τα φωτοβολταϊκά τα οποία σχεδόν τετραπλασίασαν τη διείσδυση τους στο ενεργειακό μας σύστημα ξεκινώντας από 53 MW στο τέλος του 2009 στο καταλήγοντας στα 198 MW στο τέλος του 2010.

Μία θέση Γεωπόνου

Εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ στις 7/2/2011 μία θέση Γεωπόνου στο Δήμο Δοξάτου Δράμας, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Διάρκεια σύμβασης:

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Έρευνα: Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί και οι απόψεις των βιοκαλλιεργητών στην Ελλάδα

 
Γνωρίζουν οι βιοκαλλιεργητές στην Ελλάδα τι ακριβώς είναι οι γ.τ.ο. και ποιες οι πιθανές επιπτώσεις στη γεωργία; Στο παρακάτω άρθρο παρουσιάζονται τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας για το πως αντιλαμβάνονται το θέμα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών οι κύριοι συντελεστές της πρωτογενούς παραγωγής στη βιολογική γεωργία.

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο τροποποιημένο πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων εργασίας

Ξεκινά σήμερα Τρίτη, 8-2-2011 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο τροποποιημένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων...

Πρόσκληση από ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ/ Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στη κοπή της πίτας που θα γίνει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ....

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ

Με μοναδικό σκοπό την απαλλαγή πέντε εκατομμυρίων, άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, από την απαράδεκτη κατάσταση, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν, με τις ατελείωτες ουρές στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται τα παρακάτω:

1. Από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ...

Νεος Αναπτυξιακος

Του Εμμ. Διαμαντόπουλου

Δημοσιεύθηκε την 1/2/2011 το τελικό κείμενο του Νέου Επενδυτικού Νόμου. Σύμφωνα με το νέο Νόμο 3908 ενισχύονται ιδιωτικές επενδύσεις σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, πλήν των εξαιρέσεων που περιγράφονται στο Άρθρο 2 της απόφασης.

Τα είδη των παρεχόμενων ενισχύσεων είναι...

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Θεσμικό Πλαίσιο για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί τίθεται το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την ασφαλή αξιοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων, μέσω διαφόρων μορφών επαναχρησιμοποίησης.

Η μέχρι τώρα απουσία ενός ολοκληρωμένου και σαφούς θεσμικού πλαισίου αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για την προώθηση και ευρεία εφαρμογή της επαναχρησιμοποίησης η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων. Ειδικότερα...

Ομιλία Β. Διβάρη στην Ημερίδα για την παρουσίαση των Σχεδίων Βελτίωσης

Ευχαριστώ τον κ. Υπουργό, με την άδειά σας θα πω κι εγώ πέντε κουβέντες εισαγωγικά για να περάσουμε μετά στην κύρια παρουσίαση και νομίζω ότι θα πρέπει να το κάνω κι εγώ από το βήμα.

Κύριε Υπουργέ, κύριοι Υφυπουργοί, κυρίες και κύριοι, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί έχουμε ένα αρκετά πλατύ κοινό,

Ομιλία Κ. Σκανδαλίδη στην Ημερίδα για την παρουσίαση των Σχεδίων Βελτίωσης

Αγαπητές φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στη σημερινή ημερίδα.

Ο στόχος της σημερινής διαδικασίας είναι διπλός. Ο πρώτος στόχος είναι να πληροφορηθείτε τον τρόπο και τα μέσα που χρειάζονται, ούτως ώστε με τη δική σας συμβολή, οι αγρότες μας να μάθουν πώς πρέπει να κινηθούν προκειμένου να διαμορφώσουν την πρόταση τους και να υποβάλλον τις αιτήσεις τους για τα Σχέδια Βελτίωσης από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις...

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι προτάσεις της Ν.Δ. για την καλλιέργεια των δημητριακών και των προϊόντων τους

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Ν. Κοζάνης και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κ. Γ. Κασαπίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

A CERT: Συνεργασία με επιθεωρητές AGRO 2 και GLOBALGAP IFA

Η A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης ΑΕ ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με:
 
Α. Επιθεωρητές συστημάτων διοίκησης σύμφωνα με τα πρότυπα της σειράς AGRO 2:
 
Απαραίτητα προσόντα:

Aιτήσεις γεωτεχνικών για πρακτική σε γεωργικές υπηρεσίες

Στις 11 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τις 420 θέσεις πρακτικής άσκησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από Γεωπόνους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (192 θέσεις).

Στο υπουργείο Aγροτικής Aνάπτυξης θα προσληφθούν

Θέση εργασίας Γεωπόνου

Το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ) ζητά Γεωπόνο ή Τεχνολόγο Γεωπόνο για την υλοποίηση ερευνητικών του προγραμμάτων.

Διάρκεια σύμβασης: Ένα έτος με δυνατότητα παράτασης ακόμη ένα


Επιθυμητά προσόντα:

Σύμφωνο συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ στον αγροτικό τομέα

Οι Υπουργοί Γεωργίας της Ελλάδας κ. Κώστας Σκανδαλίδης και του Ισραήλ κα Orit Noked κατέληξαν να προωθήσουν τη διμερή συνεργασία στο γεωργικό τομέα, με σειρά από δράσεις και προγράμματα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Από τα βασικότερα ζητήματα που θα συμπεριλάβει η συμφωνία είναι:

Αιτήσεις για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από αγρότες

Για την εξασφάλιση της ομαλής ροής της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών σταθμών στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Διαχειριστή του δικτύου διανομής, ΔΕΗ Α.Ε. Το δίκτυο διανομής είναι αυτό στο οποίο συνδέονται οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί μικρής και μεσαίας ισχύος.

Μόνο στο ηπειρωτικό δίκτυο είχαν υποβληθεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, χρονική περίοδος κατά την οποία οι επαγγελματίες αγρότες διατηρούσαν προτεραιότητα έναντι των λοιπών νέων αιτημάτων, περίπου 6200 αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά συστήματα μέχρι 100 kW, που αντιπροσωπεύουν συνολική ισχύ περί τα 612 MW.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΩΤΕΕ: Να μην καταργηθούν οι Άδειες Άσκησης Επαγγέλματος των Γεωτεχνικών

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ
1. κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Οικονομικών
2. κ. Κ. Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: «Απόψεις επί του Σχεδίου Νόμου: “Αρχή της Επαγγελματικής Ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολογήτων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων” »

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή της ΠΟΣΓ στον Υπ.Α.Α.Τ. για Σχέδια Βελτίωσης 2011

Κε Υπουργέ

Σχετικά με την προκήρυξη του μέτρου 121 για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι με βάση το Νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζεται από τις Υπουργικές αποφάσεις, πάρα πολλά πράγματα βρίσκονται στον αέρα.

Τρεις βδομάδες σχεδόν, μετά την προκήρυξη δεν έχει ακόμα δοθεί η τελική φόρμα υποβολής, οι τελικοί πίνακες, καθώς και η απόφαση υπολογισμού της ιπποδύναμης των γεωργικών ελκυστήρων. Αναμένονται επίσης τα υποδείγματα για μελέτες άρδευσης,...

Πρόσκληση για ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωσης

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ 2007 - 2013 σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη, για την παρουσίαση του επενδυτικού μέτρου "Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων" (μέτρο 121 του ΠΑΑ)

Στην ενημέρωση θα είναι και ο Υπουργός ΥΠΑΑΤ, κ.Σκανδαλίδης


Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο!!!

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες
φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!

Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ...

Σχέδια Βελτίωσης για λίγους…

Γράφουν οι Γεωπόνοι-Μελετητές: Δεϊλόγκος Γρηγόρης –Γατσής Ιωάννης

Μετά από αναμονή τόσων πολλών μηνών η προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης προβληματίζει έντονα τους Γεωπόνους Μελετητές. Υπάρχουν πολλά αρνητικά σημεία που καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή πολλών αγροτών της Λέσβου λόγω των υψηλών απαιτήσεων του προγράμματος.


Εφαρμόζεται για πρώτη φορά ένα πολύπλοκο σύστημα βαθμολογίας με 52 κριτήρια...

Φωτοβολταϊκά: Τα 7 βήματα για τους αγρότες

Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη.

Η κατά προτεραιότητα υποβολή αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, προβλέπεται από το ν.3851/2010, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούν να εγκαταστήσουν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους μονάδες ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα, κ.ά.

Τα βήματα που απαιτούνται είναι τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi-content

Η δράση αφορά στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου από ελληνικές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ».

Μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας υποβλήθηκαν συνολικά 355 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 40,57 εκατ. ευρώ. Ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε σε...

«Χτυπάει» τους νέους η ανεργία

Η ειδική έρευνα για την Είσοδο των Νέων στην Αγορά Εργασίας διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το διάστημα Απρίλιος- Ιούνιος 2009.

Σύμφωνα με τη μελέτη η πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας γίνεται σε σχετικά μεγάλη ηλικία: μέχρι την ηλικία των 22 ετών το ποσοστό των ατόμων που έχουν μια εργασιακή εμπειρία δεν ξεπερνά το 50%.