Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εδαφολογικές αναλύσεις αλλά και αναλύσεις δειγμάτων φύλλων (φυλλοδιαγνωστική) στην Π.Ε. Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφασίστηκε τη Δευτέρα 28 Μαϊου, στην 12η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, να διατεθεί και φέτος το ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, για να γίνουν εδαφολογικές αναλύσεις αλλά και αναλύσεις δειγμάτων φύλλων (φυλλοδιαγνωστική) για τη σωστή χρήση λιπασμάτων σε 500 περίπου αγροτεμάχια της περιοχής μας.

Σε μικρό χρονικό διάστημα αφού υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ / Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης (καθολικό διάδοχο του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ)), θα μπορεί κάθε αγρότης σε συνεννόηση με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας να κάνει αναλύσεις στα χωράφια και για την φετινή χρονιά εντελώς δωρεάν.

 
Κατά της απόφασης τάχθηκε...

Απολογισμός της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων Κλάδων ΓΕΩΤ.Ε.Ε.στη Θεσσαλονίκη

Του Μαρούντα Ιωάννη, Γεωπόνου

Σα νέος αντιπρόσωπος η Τακτική Γενική συνέλευση στη Θεσσαλονίκη ήταν μεγάλη εμπειρία και με βοήθησε να καταλάβω οτι τα θέματα που αντιμετωπίζει το ΓΕΩΤΕΕ, και δεν είναι άλλα απο την απαξίωση που έχει στα μάτια του κόσμου σαν επιμελητήριο και κατ' επέκταση και οι γεωτεχνικοί του και δεύτερον πλέον η βιωσιμότητα του ίδιου του επιμελητηρίου, απαιτούν τεχνοκρατική αλλα και πολιτική προσέγγιση, γιατι κακά τα ψέματα υπάρχει έντονο το πολιτικό στοιχείο στο ΓΕΩΤΕΕ και πιστεύω οτι είναι ένας βασικός λόγος που έχει φτάσει σε αυτό το
σημείο. 

 
Θα συνόψιζα τα βασικά σημεία της συνέλευσης στα παρακάτω:

Η θητεία του σημερινού Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι η πλέον κρίσιμη ιστορικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
 

Στις 25 και 26 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., που είναι το κυρίαρχο Όργανο Διοίκησης του Επιμελητηρίου, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του

Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Ν. Γαβαλά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σ. Ρέννα, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ.

Θ. Αμπελίδη και τον Ταμία κ. Σ. Αθανασιά, ο οποίος είναι και μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Ο
Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, είχε συντάξει κείμενο με τις προτάσεις του σχετικά με το 3ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης: «Η οικονομική
βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης»,

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΓΕΔΥ με τον Υπ.Α.Α.Τ. κ Ναπολέοντα Μαραβέγια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων .


Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργού και έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, κατατέθηκαν οι θέσεις των γεωτεχνικών για τα οργανωτικά, θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των γεωτεχνικών κλάδων, για το σύγχρονο ρόλο τους στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της Υπαίθρου και τις προτεραιότητες που θέτει το συνδικαλιστικό κίνημα για την οργάνωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία του τομέα.

ΠΕΓΔΥ: Να ανακληθεί η διάθεση Γεωπόνων του Υπ.Α.Α.Τ. στον ΕΛ.Γ.Α.


ΠΡΟΣ
 Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
 
ΘΕΜΑ:  Διάθεση γεωπόνων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ στον ΕΛΓΑ
 
Κύριε Υπουργέ
 Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε το φαινόμενο με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου να διατίθενται συνάδελφοι Γεωπόνοι από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Υπουργείου (ΚΕΠΠΥΕΛ) σε διάφορα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους.

Τα μέλη της Ένωσής μας, τόσο ως δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και ως επιστήμονες, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα γεωργό & κτηνοτρόφο, είναι στη διάθεση του Υπουργείου να προσφέρουν οπουδήποτε τις υπηρεσίες τους στη βάση κάποιων κανόνων και προϋποθέσεων που στην προκειμένη περίπτωση εκτιμούμε ότι δεν συντρέχουν.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γνωρίζετε την αξία της … Ελλάδας;

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά
17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε
2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4.
Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λειτουργία πιλοτικής θερμοκηπιακής μονάδας Δρεπάνου

Στον νομό Κοζάνης, στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου του Δήμου Κοζάνης, κατασκευάστηκε μία πιλοτική θερμοκηπιακή μονάδα 4στρεμμάτων. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης προϋπολογισμού 355.263 ευρώ.

Το  θερμοκήπιο διαθέτει εξειδικευμένες προδιαγραφές, οι οποίες και το καθιστούν πρότυπο. Σκοπός της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης ήταν το θερμοκήπιο να λειτουργήσει πιλοτικά με χρήση τηλεθέρμανσης, υδροπονίας και τα αποτελέσματα της λειτουργίας του να χρησιμοποιούνται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους αγρότες.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Μητρώο Εμπόρων Γεωργικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών - Μέχρι τις 30/07/2012 η υποχρέωση εγγραφής


Του Στέφου Κων/νου - Προϊσταμένου του ΚΕΠΠΥΕΛ Σερρών

Σύμφωνα με:

1. Το νόμο 3955/20.04.11 (ΦΕΚ 89/Α΄)  «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών και άλλες διατάξεις»,
2. Την με αριθμό 230/20798/21-02-2012 (ΦΕΚ 593/Β΄) Κ.Υ.Α. με θέμα «Αντικατάσταση δικαιολογητικών του άρθρου 4 του ν. 3955/2011 (Α΄ 89) με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75). Υποβολή αιτήσεων - υπευθύνων δηλώσεων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών και διαδικασία εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011, καθώς και περιεχόμενο του Μητρώου» και...

Υποβολή Δήλωσης ΟΣΔΕ 2012 για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης

Μετά από επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλη Χαρούμενου με την ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία έχει αναλάβει την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ μετά το οριστικό κλείσιμο της Πύλης εισόδου της ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων, το συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει εγκατασταθεί στην οδό, Φιλίππου 43Α , (κόμβος Ιντερσαλόνικα), Κοζάνη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι η εξής:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Γιασεμί (Jasminum officinale) - Η καλλιέργειά του

Πολυετής, αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος. Τα φύλλα του είναι εναλλασσόμενα, απλά ή τρίφυλλα, πτερωτά και τα άνθη είναι συνήθως λευκά και αναδύουν ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα. Ο καρπός του είναι ράγα με δύο λοβούς.

Το υπόγειο τμήμα και οι ξυλοποιημένοι βλαστοί αντέχουν σε θερμοκρασίες μέχρι -50C. Οι τρυφεροί βλαστοί όμως είναι ευαίσθητοι στις χαμηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου απαιτείται προσοχή στην επιλογή της περιοχής καλλιέργειας του. Ευδοκιμεί σ’ όλους τους τύπους εδαφών με εξαίρεση τα αργιλικά βαριά ή αμμώδη.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΛ.Γ.Α.: Υποβολή Δηλώσεων Ζημιάς για τις καλλιέργειες χειμερινών ψυχανθών και σιτηρών που ζημιώθηκαν από τους παγετούς του χειμώνα 2012

Από το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, χορηγείται Προθεσμία Υποβολής Δηλώσεων Ζημιάς στους παραγωγούς της Δυτικής Μακεδονίας για τις καλλιέργειες χειμερινών ψυχανθών και σιτηρών που ζημιώθηκαν από τους παγετούς του χειμώνα 2012.

Οι παραγωγοί, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών που έχουν υποστεί ζημιά και δεν το αντιλήφθηκαν έγκαιρα, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων όπου γεωγραφικά ανήκουν για τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια από Δευτέρα 21-05-2012 έως και την Παρασκευή 25-05-2012

Μαζί με τη δήλωση ζημιάς οι παραγωγοί πρέπει να συνυποβάλουν...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ημερίδα με θέμα: "Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του"

Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας Κοζάνης Ημερίδα με θέμα: "Το Γκότζι Μπέρρυ και η καλλιέργειά του".

Την ημερίδα διοργανώνουν το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Βοΐου Κοζάνης. 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα θα πρέπει να προβούν σε προεγγραφή. Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση ανέρχεται στα 10€. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όσοι δεν προβούν εγκαίρως σε προεγγραφή. 

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ινστιτούτου στο 24610 26622 για δηλώσεις συμμετοχής.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκτός του συστήματος ενεργοποίησης δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ 2012 η ΕΑΣ Κοζάνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του Υπ.Α.Α.&Τ. και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ – Neuropublic, η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2012 γίνεται χωρίς καταβολή χρηματικού τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το Υπουργείο (η πληρωμή της συγκεκριμένης εργασίας αποζημιώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 28 € ανά αγρότη, ανεξαρτήτως στρεμμάτων).

Από την πλευρά της η ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε να εισπράττει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 30 € ανά παραγωγό για τη σύνταξη της αίτησης ΟΣΔΕ, ως την κάλυψη των εξόδων των εκτός έδρας μετακινήσεων των συνεργείων στα χωριά.

Παρόλα αυτά η ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά...

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Διασφάλιση και προστασία του νερού για τις μελλοντικές γενιές''

Ο Περιφερειάρχης δυ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Διασφάλιση και προστασία του νερού για τις μελλοντικές γενιές" που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος SHARPτης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG IVC.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης, με ώρα έναρξης 10:30 το πρωί.

Πρόγραμμα συνεδρίου:

Διακόψτε άμεσα την παράδοση των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης σε συνεργεία της ΕΑΣ Κοζάνης

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το ΟΣΔΕ στην Κοζάνη
Μετά το οριστικό κλείσιμο της Πύλης εισόδου της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων για την περιοχή της στο Νομό Κοζάνης, σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα υπάρξει Συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ το οποίο θα την αντικαταστήσει.
Οι παραγωγοί θα ενημερωθούν σύντομα για τον τόπο παραλαβής και θα πρέπει να διακόψουν άμεσα την παράδοση των αιτήσεών τους σε τυχόν συνεργεία της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων που συνεχίζουν να παραλαμβάνουν Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Εκτός ηλεκτρονικού συστήματος ΟΣΔΕ οι ΕΑΣ που εισπράτουν χαράτσια - Υπότροπη η ΕΑΣ Κοζάνης

Μολις 12.000 παραγωγοί σε σύνολο 800.000 πήραν μέχρι την περασμένη Πέμπτη κωδικό για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. Η σχετική διαδικασία παρατείνεται μέχρι τις 12 Ιουνίου
 
Χρηματικά ποσά από αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας για τη συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων για τα δικαιώματα ΟΣΔΕ, που αφορούν την ενιαία ενίσχυση που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εισπράττουν Αγροτικές Ενώσεις. Κι αυτό παρότι η πληρωμή της συγκεκριμένης εργασίας αποζημιώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 28 ευρώ ανά αγρότη, ανεξαρτήτως στρεμμάτων.
 
Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στην κοινοπραξία της ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ατελώς...

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Παρουσίαση βιβλίου: «Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε»

Το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της κ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη Μαρίας, με τίτλο: «Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. τμ. Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη (Μπουσίου & Εστίας 3) στις 11:30π.μ.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε η πρόσκληση για χρηματοδότηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος JESSICA, από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η οποία ενεργεί ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από δημόσιους φορείς ή/και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ή/και σχήματα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα κείμενα των Προσκλήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ως εξής :

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Παράταση για τη Δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει παραταθεί η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για συμμετοχή στη Δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 μέχρι τις 30-6-2012 και έχει τροποποιηθεί...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ενημέρωση για το Νόμο 4056/2012 που ρυθμίζει τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλη Χαρούμενου, ενημερώνουμε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για την εφαρμογή του Nόμου υπ’ αριθ. 4056  «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις».
 Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από υπαλλήλους των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κάθε Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και της Γενικής Διευθύντριας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Ιωάννας Κοντογούνη.
Ο Νόμος 4056/2012 αφορά:

Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφό του ενημερώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπ΄αριθ. Γ3β 296/30687/14-03-12, (ΦΕΚ 841/τΒ/20-03-2012) «Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων», επιτρέπεται:

1. Η ταξινόμηση των αγροτικών μηχανημάτων που έχουν ήδη τεθεί...

Πριν την κάλπη, μέρος A

Tου Γιάννη Βαρουφάκη 

Με την Κυριακή να πλησιάζει καλπάζοντας, κι όλους (πολύ σωστά) να εκφράζουν απόψεις για εκείνους που ζητούν την ψήφο μας, είπα να γράψω κι εγώ δύο λόγια επ’ αυτού, υπό το πρίσμα των δύο ετών Κρίσης που μας οδήγησαν σε τούτες τις πρόωρες εκλογές. Στο Μέρος Α’, σήμερα, αναφέρομαι στα τρία ψέμματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αύριο, στο Μέρος Β’, θα καταπιαστώ με τους «μικρούς»
Το τριπλό ψέμα των «μεγάλων»
Το 1ο Ψέμα (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 1): 
- Δεν είχαμε άλλη επιλογή
- Δεν διαθέταμε διαπραγματευτικό χαρτί
- Αναγκαστήκαμε να δηχθούμε ένα πικρό φάρμακο για να σώσουμε τον ασθενή

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Καθορισμός των Στρατηγικών Στόχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012.

Σκοπός της παρούσας απόφασης (Αριθμ. 103/37307/2012, ΦΕΚ Β' 1173/2012) είναι ο καθορισμός των Στρατηγικών Στόχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012, όπως αυτοί αναφέρονται στην συνέχεια «Στρατηγικοί Στόχοι Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012».

Κάθε Στρατηγικός Στόχος θα αναλυθεί από της αρμόδιες Υπηρεσίες του Φορέα μας σε επιμέρους Στόχους, σύμφωνα με τις περιπτώσεις β, γ και δ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 3230/2004.

Στρατηγικοί στόχοι ΥπΑΑΤ για το έτος 2012:

Γεωπόνους και κτηνιάτρους θα πάρει ο ΕΛΓΑ

Συνολικά 132 γεωπόνους και 18 κτηνιάτρους θέλει να προσλάβει ο ΕΛΓΑ για τρείς μήνες για την κάλυψη των εποχικών αναγκών του Οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική απόφαση οι παρατεταμένοι παγετοί που παρατηρήθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2012 σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας καθώς και οι πρόσφατες πλημμύρες σε αρκετές περιφέρειες που έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, με συνέπειες...