Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Με ερωτηματικά ο ορισμός εκπροσώπων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. στις Επιτροπές Παρακολούθησης & Ελέγχου του Τοπικού Πόρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18/04/2013 συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας με θέμα συζήτησης τον ορισμό εκπροσώπων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ. στις Επιτροπές Παρακολούθησης και Ελέγχου του Ε.Α.Π. Δυτ. Μακεδονίας κατ’ επιταγή της Υ.Α. Αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ. 2284/22-02-2013, που αφορά στο Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς.
Η προσκείμενη στην Π.Α.Σ.Κ. Διοίκηση του Παραρτήματος δια του Προέδρου κατέθεσε την παρακάτω  πρόταση:

Επτάμηνη παράταση για τις άδειες γεωτρήσεων

Παρατείνεται για άλλους επτά μήνες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση αδειών χρήσης νερού.

Έτσι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων γίνεται από 15 Μαΐου 2013 που ήταν αρχικά, για τις 14 Ιανουαρίου 2014.

Ο ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Τριάντης, έχοντας ήδη πάρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Καλαφάτη, αναμένει τις υπόλοιπες υπογραφές των αρμοδίων υπουργών για την τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης,

Συνέντευξη Τύπου από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα κρίσιμα προβλήματα που αφορούν τον γεωτεχνικό κόασμο και που συμπεριλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο (BINTEO)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 - 04 – 2013, στη Θεσσαλονίκη, Συνέντευξη Τύπου με ομιλητές τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας / ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ . Αθ . Σαρόπουλο και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης κ . Γρ . Νικολαΐδη.
 

Στη συνέντευξη έγινε εκτενής ανάπτυξη και ανάλυση τωνπαρακάτω κρίσιμων θεμάτων που αφορούν:

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει Ε.Ε. και Ε.Κ.Τ. για τα μέτρα λιτότητας!

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί.

Αυτό υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

Απολογισμός ημερίδας "Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε."



Επιτυχία σημείωσε η χθεσινή εκδήλωση του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και αφορούσε τις Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ημερίδα από τον ΕΦΕΤ με θέμα: «Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Παραγωγή Τροφίμων: Ποιότητα – Ασφάλεια – Περιβάλλον»

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως συντονιστής του έργου KnowInTarget, διοργανώνει ηµερίδα µε θέµα "Καινοτοµία & Επιχειρηµατικότητα στην Παραγωγή Τροφίµων: Ποιότητα- Ασφάλεια- Περιβάλλον", στις 26 Απριλίου 2013, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25, 11742 Αθήνα.

ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Πελ/σου: Στήριξη στην καλλιέργεια φράουλας Μανωλάδας

«Η συστηματική αρνητική δημοσιότητα της περιοχής της Μανωλάδας καταστροφική για την παραγωγή φράουλας της Δυτικής Ελλάδας»

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ζητά από όλους τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας να παρέμβουν προκειμένου να σταματήσει η συνεχιζόμενη άδικη κατασυκοφάντηση μιας ολόκληρης παραγωγικής περιοχής όπως αυτή της Μανωλάδας και ενός προϊόντος όπως η φράουλα. Κανείς δεν αναφέρει πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός, ακόμα και αν έχουν σημειωθεί 1-2 επιθέσεις κατά αλλοδαπών εργαζομένων στην περιοχή και κατά το παρελθόν. Τρεις χιλιάδες αλλοδαποί εργαζόμενοι στην περιοχή επί 10 και πλέον έτη είναι λογικό ότι θα υπάρχουν και παρατράγουδα όπως άλλωστε αν κοιτάξουμε στο παρελθόν θα δούμε φαινόμενα βιαιότητας ανάμεσα και σε έλληνες πολίτες.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όλη αυτή η αντιμετώπιση προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στην προσπάθεια δημιουργίας ισχυρού εξαγωγικού πυλώνα με βάση την φράουλα. Όλα τα τελευταία χρόνια τόσο στην βόρεια Ηλεία όσο και στην Δυτ. Αχαία έχουν επενδυθεί από νέους ανθρώπους τεράστια κεφάλαια για να στηθούν δυναμικές καλλιέργειες φράουλας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε»

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ) και ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε» την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Κοζάνης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας: Άνοιγμα επαγγέλματος γεωπόνων ή στρουθοκαμηλισμός;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ 65, 48100 ΠΡΕΒΕΖΑ  e-mail: geoponoiprevezas@gmail.com  τηλ. 6977094873  Πρέβεζα 21-4-2013 
Προς: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Α. Τσαυτάρη       
            Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα 

κοιν: ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΕΓΔΥ, ΠΟΣΕΓ, Συλλόγους Γεωπόνων 
 

Θέμα: “Άνοιγμα επαγγέλματος γεωπόνων ή στρουθοκαμηλισμός;” 
 

Με το νομοσχέδιο για την ‘’Τροποποίηση και συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου ρυθμίσεων συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων ως προς την πρόσβαση και την άσκηση σύμφωνα με το Ν.3919/2011’’ λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της αναγκαιότητας,

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σεμινάριο: "Ψηφιακές υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. - Παρουσίαση της εφαρμογής της διαδικτυακής υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης έτους 2013"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Ε.Γ.) & ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας, διοργανώνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Κ.Ε. (Καψούρη 4, Λάρισα) την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 & ώρα 18:00μ.μ. σεμινάριο με θέμα:

Aπάντηση στην επιστολή Πάρι Κουκουλόπούλου προς τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης

Προς κ. Πάρι Κουκουλόπουλο,

Σήμερα το πρώι έλαβα στο προσωπικό μου e-mail, από το πολιτικό σας γραφείο, την ανοιχτή επιστολή σας προς τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης. Δεν αρέσκομαι να σχολιάζω δηλώσεις ανθρώπων που πολιτεύονται στην περιοχή μας, με όλο το σεβασμό προς στο πρόσωπό σας και στην πολιτική σας διαδρομή, δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη, διότι απευθύνεται στους ίδιους τους φοιτητές του ΠΔΜ.

Είμαστε Διαχρονικά Ανίκανοι να Αντιληφθούμε τον μόνο Δρόμο που Οδηγεί σε Ανάπτυξη



Δρ Φάνης Α. Τσαπικούνης
Ίδρυμα Μελέτης & Προαγωγής των Θεσμών και της Αξιοκρατίας ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Αν κοιτάξουμε προς τα πίσω, στην πολιτική και στρατιωτική ιστορία αυτού του τόπου, θα δούμε και θα διαπιστώσουμε μίση, εμφύλιους, βολέματα, καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, διώχνουμε τους άλλους και βάζουμε τα δικά μας παιδιά, προδοσία αλλά και ηρωισμό. Ο ελληνικός κόσμος πάντα διαιρεμένος και πάντα να άγεται και να φέρεται. Ένα όμως ξεχωρίζει με ιδιαίτερες επιπτώσεις στον ελληνισμό:

ΨΕΙΡΕΣ (Anoplura: Pediculidae)

Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ctbuchelos@yahoo.gr

Είναι μικροσκοπικά Αρθρόποδα Έντομα που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα. Η προσβολή από ψείρες λέγεται φθειρίασις (pediculosis).

Προκαλούν ερεθισμό και εκζέματα.

Μεταδίδουν εξανθηματικόν τύφο, υπόστροφον πυρετό, σπανίως τύφο κ.ά.

Βιολογικά χαρακτηριστικά
Επιμονή στην απομύζηση αίματος. Ευρύτατη γεωγραφική διασπορά. Πολύ σκληρό και ανθεκτικό σώμα.
Απουσία φυσικών εχθρών. Πολλούς ξενιστές. Μακροβιότητα (ζουν μέχρι 14 χρόνια).

Πάρις Κουκουλόπουλος: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην καταργηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά να συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτοτελές Ίδρυμα «έβγαλε» τους φοιτητές στους δρόμους της Κοζάνης.

Θεωρώ χρέος μου να τοποθετηθώ δημόσια για πολλαπλούς λόγους, κυρίως όμως για έναν που θεωρώ ιδιαίτερα κρίσιμο. Η τοπική κοινωνία δεν έχει αντιτιθέμενα συμφέροντα με τους φοιτητές. Σε ένα θέμα όπως αυτό της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπάρχουν σίγουρα διαφορετικές προσεγγίσεις, αυτές όμως διαπερνούν οριζόντια τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τη φοιτητική κοινότητα. Συσχετίζονται και απορρέουν από ιδεολογικές, πολιτικές και γιατί όχι κοινωνικές διαφορές. Όπως επίσης υπάρχουν...

Π.Ο.Σ.Ε.Γ.: Πρόγραμμα νέων γεωργών και απεντάξεις

ΠΡΟΣ:
1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
a. Υπουργό κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη
b. Αν. Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο
c. Ειδικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο
d. Ειδική Υπηρεσία Μονάδα Β1

Κύριοι

Το πρόβλημα με το πρόγραμμα “εγκατάσταση νέων γεωργών” και τις απεντάξεις των νέων γεωργών από το πρόγραμμα γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο. Αφορά 2.500 νέους γεωργούς που εντάχθηκαν μέχρι το 2005 και επεκτείνεται στους νέους γεωργούς που εντάχθηκαν μετά το 2005. Υπολογίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός των απεντάξεων θα φτάσει συνολικά τους 5.000 νέους γεωργούς. Είναι μεγάλος ο αριθμός για να φταίνε μόνο οι νέοι γεωργοί...

ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ Μέρος Β


Κωνσταντίνος  Θ. Μπουχέλος Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ctbuchelos@yahoo.gr

DERMESTIDAE (Οι σκώροι σε Κολεόπτερο)

Όταν λέμε ‘‘σκώρος’’, συνήθως εννοούμε κάποια πεταλουδίτσα (Λεπιδόπτερο έντομο). Υπάρχουν όμως και σκώροι που κάνουν την ίδια, αν όχι και μεγαλύτερη ζημιά, λόγω του ότι δεν είναι εύκολα ορατοί. Πρόκειται για Κολεόπτερα έντομα Dermestidae όπου το τέλειο έντομο είναι μικρό σκαθαράκι. 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Θέση Γεωπόνου Επόπτη Ελέγχου Ποιότητας

Η επιχείρηση Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., μια πρωτοπόρος και υπερσύγχρονη βιομηχανία τροφίμων, που κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά των μπισκότων, επιθυμεί να προσλάβει: Επόπτη Ελέγχου Ποιότητας εργοστασίου Οινοφύτων

Ο ρόλος:

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Απόψεις επί του Σ/Ν για την τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 3919/2011

Το υπ’ αριθ. 1340/9-4-2013 έγγραφο του Επιμελητηρίου με θέμα: «Απόψεις επί του Σχεδίου Νόμου: «Τροποποίηση και συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου ρυθμίσεων συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων ως προς την πρόσβαση και την άσκηση σύμφωνα με τον Ν. 3919/2011»:

Εναλλακτική Καθαριότητα : ‘‘Δεν Πλένω’’….. Απορρυπαίνω

Όλοι οι καταναλωτές, για να προστατεύσουν την υγειά τους, πρέπει να προσφέρουν σε όλα τα χαλιά  τους μια στοιχειώδη Επαγγελματική απορρύπανση, στο μισό κόστος , το 50% ενός επαγγελματικού πλυσίματος, πλένοντας τα  κάθε 2-3 χρονιά ( όταν δεν είναι λερωμένα) , γιατί ένας χρωστικός λακές δεν είναι επικίνδυνοςγια την υγειά τους.
Αντιμετωπίζουμε την κρίση μεΕπαγγελματική Απορρύπανση σταχαλιά και τις Οικονομικά Εναρμονισμένες Εναλλακτικές Λύσεις προς όφελος του καταναλωτή, χωρίς την χρήση χημικών (Green Decontamination) ,μια φυσική λύση στην εσωτερική ρύπανση το ερώτημα παραμένει...

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επιμορφωτικά σεμινάρια για "Ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών σε εκλογικές διαδικασίες"

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, στο πλαίσιο του Έργου: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής» του ΕΠ Διοικητική Μεταρρύθμιση, βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού επιμορφωτικών δράσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται να υλοποιηθούν 15 επιμορφωτικά σεμινάρια με κύριο στόχο την ενίσχυση και εμψύχωση των ίδιων των γυναικών προκειμένου να διεκδικήσουν και να επιτύχουν όχι μόνο τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες,...

Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης - Εισήγηση Προέδρου Δ.Σ. κ. Μιχάλη Μήτσκα

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 10-4-2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κοζάνης, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό καθώς και το σχέδιο δράσης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη. Παράλληλα εξουσιοδότησε πλήρως το Δ.Σ. να συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο δράσεων που θα αναδείξουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το επιστημονικό και κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου....

Έντομα Υφασμάτων

Του Κων/νου Θ. Μπουχέλου Ομ. Καθ. Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σε υφάσματα και υφασμάτινα αντικείμενα, προκαλούνται από σκώρους – Λεπιδόπτερα (Tineidae) και σκώρους – Κολεόπτερα (Dermestidae). Το στάδιο των εντόμων αυτών που είναι συνήθως ορατό, είναι το τέλειο (πεταλούδα ή σκαθάρι), ενώ τις ζημιές και από τις δύο κατηγορίες, προκαλεί η προνύμφη. 


ΕΝΤΟΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ 

Μέρος Α 

Π.Ο.Σ.Γ.: Διαμαρτυρία για την κατάργηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος & την μερική απασχόληση Γεωπόνων σε εμπορία λιπασμάτων & πολ/κού υλικού


Προς: · Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Α.Τσαυτάρη
· Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ.Στουρνάρα
 

Κύριοι Υπουργοί

Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε, πως επίκειται ψήφιση νομοσχεδίου για την ‘’Τροποποίηση και συμπλήρωση του νομοθετικού πλαισίου ρυθμίσεων συγκεκριμένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων ως προς την πρόσβαση και την άσκηση σύμφωνα με το Ν.3919/2011’’

Αυτό γίνεται χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και με πασιφανείς άμεσους κινδύνους για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, για την αγροτική ανάπτυξης της χώρας και με παράλληλη ισοπεδωτική αντιμετώπιση των επαγγελματικών - εργασιακών δικαιωμάτων των γεωπόνων όπως αυτά υπαγορεύονται από το ΠΔ 344/2000, αφού προβλέπεται:

Θέση εργασίας Γεωπόνου σε Βιομηχανία Τροφίμων

Βιομηχανία Τροφίμων ζητά ΤΕΧΝΟΛΟΓΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΧΗΜΙΚΟ, ΓΕΩΠΟΝΟ με ειδίκευση στον τομέα τροφίμων για απασχόληση στο τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου - Χημείου. 
Περιγραφή  Θέσης
Αναφέρεται στην Διεύθυνση Ποιοτικού Ελέγχου και στον Πρόεδρο της Εταιρείας. 

Να διασφαλίζει την παραλαβή κατάλληλου σίτου και βοηθητικών υλικών παραγωγής για τις ανάγκες της παραγωγής....

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παρ/μα Ανατολικής Στερεάς για τη Σύσταση και Οργάνωση Υπηρεσίας Διαχείρισης, Προστασίας και Ανάπτυξης Περιβάλλοντος Χώρου στα Νοσοκομεία


Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./ Παρ/μα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη ότι:

α) πολλά νοσοκομεία κατέχουν και διαχειρίζονται αξιόλογες εκτάσεις\πρασίνου που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο τους, οι οποίες λειτουργούν ως σημαντικοί πνεύμονες πρασίνου, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές, ενώ σε αρκετές από αυτές φύονται και παραγωγικά φυτά, και...

Επιστολή ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στον Υπ.Α.Α.Τ. για τις ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ και τη ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Θέμα: «Άμεσος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη της χώρας από πιθανή υιοθέτηση της κατάργησης της αδειοδότησης και της μερικής απασχόλησης γεωτεχνικού στην εμπορία λιπασμάτων και στην παραγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού καλλιεργούμενων φυτικών ειδών»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το Περ. Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) και ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας-Θράκης με την υποστήριξη του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 

<<Διαδικτυακές και Ψηφιακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.>> 

την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχείου του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Γεωργίου 1Α).

Πρόγραμμα Ημερίδας

Ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων - Μομφή κατά του Προεδρείου της ΠΕΓΔΥ από την ΕΣΑΚ-Σ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΥ


Στον κλάδο των γεωπόνων –και όχι μόνο- επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω της εφαρμογής διατάξεων του νόμου Ν. 3919/2011 ‘’Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση κι άσκηση επαγγελμάτων’’ με πρόσχημα την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα:

Εξώδικο προς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομικών από ΠΟΓΕΔΥ και ΠΟΣΕΥΓ


1. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών και σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων....

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Επιστροφή στο χωριό, στο Hyatt

Το Σάββατο, 13 Απρ 2013, στις 20.00, στο ξενοδοχείο Hyatt (αίθουσα Έφεσος ΙΙ), στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της πολυεκδήλωσης Money Show, οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση με τίτλο «Επιστροφή στο χωριό. Ευκαιρία, Ανάγκη ή Απάτη?», με συντονιστή τον κ. Δημήτριο Μιχαηλίδη.

Ακάρεα της σκόνης του σπιτιού


 Του K. Θ. Μπουχέλου, Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών


Η κύρια αιτία της επικινδυνότητος των ακάρεων αυτών, είναι η γουανίνη που περιέχουν τα περιττώματά τους. Η εισπνοή της γουανίνης των περιττωμάτων των ακάρεων, προκαλεί ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου Τα ακάρεα σκόνης είναι υπεύθυνα για πολλές σύγχρονες μορφές αλλεργιών. Αποδεικνύεται ότι το 50-80% των περιπτώσεων εμφάνισης αλλεργικού άσθματος συνδέονται με τα ακάρεα της σκόνης. Φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι...

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Συνέντευξη του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλη Μήτσκα στην εφημερίδα "Γραμμή"

Kαθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον η επιστροφή των νέων από τα αστικά κέντρα στη γενέτειρά τους. Όνειρο και επιθυμία των περισσοτέρων νέων είναι να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί λόγω της οικονομικής κρίσης και ποιο το καλύτερο αντίδοτο στην ανεργία από την ενασχόλησή τους με τις εναλλακτικές -και όχι μόνο- αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφική παραγωγή...

Επιθετικά ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ οι νέοι εισβολείς στα σπίτια μας

Έχουν δημοσιευθεί πολλά άρθρα για την καθαριότητα αλλά και εμφανίσεις σε ενημερωτικές εκπομπές ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν, το γιατί η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία, αλλά και γιατί η Επαγγελματική απορρύπανση προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο χαλί και στην υγεία, αφού θα έχει μειωθεί η “εσωτερική επιμόλυνση” από τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, τα περριτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) , το άκαρι της ψώρας, τους επιθετικούς εισβολείς -Ακάρεα , αλλά και το σκαθάρι των χαλιών, με τους απρόσκλητους φίλους μας.

Ζητείται Γεωπόνος από ανώνυμη εταιρεία για εργασία ως πωλητής

Αντικείμενο εργασιών: Γεωργικά εφόδια.

Περιοχή: Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία:

Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης & Εκπαίδευσης Γεωπόνων σε νέες τεχνολογίες OER growers

Η άσκηση θα λάβει χώρα μέσω μικρών ερευνητικών και πρακτικών πειραμάτων (projects), που θα παρουσιαστούν στο διαδίκτυο ως ψηφιακό περιεχόμενο OER.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να οργανώσουν και υλοποιήσουν ένα εφαρμοσμένο πείραμα μικρής κλίμακας που θα σχετίζεται με τον τομέα ενδιαφέροντός τους, (π.χ. βιολογική καλλιέργεια, υδροπονία, ανθοκομία), το οποίο θα καταγράψουν, τεκμηριώσουν και επεξηγήσουν με χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων (blog, wiki page, moodle). Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα...

Θέση εργασίας Γεωπόνου

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 1 Γεωπόνου στο Πλαίσιο Υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος...

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Συγκλονιστικο γράμμα 17χρονου στον Στουρναρα

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί αλλά και να συζητηθεί.

Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

 

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση...

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10-04-2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κοζάνης. (Κτίριο πρώην Νομαρχίας).

Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι:

Θέση εργασίας Γεωπόνου - Οινολόγου

To Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική που δραστηριοποιείται στην παραγωγή
και στην εμπορία οίνου, και στο οποίο βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας στην Ευρώπη επιθυμεί να προσλάβει ΟΙΝΟΛΟΓΟ - ΓΕΩΠΟΝΟ (code: ΟΕΝ)

Απαραίτητα προσόντα:

Θέση εργασίας Γεωπόνου

Η BIG SOLAR AΕ, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την υποστήριξη των νέων δραστηριοτήτων της στον πρωτογενή τομέα, ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΕΩΠΟΝΟ

Απαραίτητα προσόντα:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων - 2η Πρόσκληση

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή στη Δράση 2.3(Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013». 


Στόχοι της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013 είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα) και του αρδευτικού νερού, η παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για παραγωγή ασφαλών τροφίμων καθώς και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τους παραγωγούς.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος

Πρόγραμμα εμβολιασμού των αιγοπροβάτων κατά της βρουκέλλωσης (Μελιταίος πυρετός) έτους 2013

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Κοζάνης ενημερώνει τους κτηνοτρόφους, κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για τα εξής:

Έχει ξεκινήσει ήδη το Πρόγραμμα εμβολιασμού των αιγοπροβάτων κατά της βρουκέλλωσης (Μελιταίος πυρετός) για το έτος 2013. Είναι γνωστό σε όλους τους παραγωγούς πόσο σοβαρή ασθένεια είναι ο Μελιταίος πυρετός τόσο για την υγεία των ζώων όσο και για τη Δημόσια Υγεία. Η συμμετοχή όλων των εκμεταλλεύσεων αιγών και προβάτων στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι υποχρεωτική.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σε ιδιώτες οι Δασικοί Χάρτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. 

Με αφορμή τις διατάξεις του Νομοσχεδίου που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στη Βουλή από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα τη «Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις» το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ ανακοινώνει τα εξής:

Εκλογές ΠΕΓΔΥ 2013 - Υποβολή υποψηφιοτήτων

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του καταστατικού, οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΓΔΥ (Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Πειθαρχικό Συμβούλιο) και των αντιπροσώπων της στη δευτεροβάθμια οργάνωση (ΠΟΓΕΔΥ) διεξάγονται ταυτόχρονα κάθε δεύτερο χρόνο, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία πραγματοποιείται εντός του τριμήνου Μαρτίου – Μαΐου...

«Ραβασάκια» σε Νέους Αγρότες για επιστροφή χρημάτων

Θέμα:  Νέοι αγρότες 2009 – επιστροφές χρημάτων

Κύριε Υπουργέ,
                                            την ώρα που όλη η Ελληνική κοινωνία υποφέρει από  την κρίση  την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του υπουργείου που  προΐστασθε  στέλνουν «ραβασάκια» σε νέους  αγρότες και ζητούν χρήματα πίσω.

  Κύριε Υπουργέ  οι υπηρεσίες από  την   κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου  έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των νεοεισερχόμενων  αγροτών το έτος 2009  , και έπειτα από εξαντλητικούς ελέγχους  αν διαπιστώσουν και την παραμικρή απόκλιση από τους στόχους  που είχαν θέσει το έτος ένταξης τους  ( 2009 ) αρχίζουν τις διαδικασίες απένταξης και επιστροφής των χρημάτων που έλαβαν σαν πρώτη δόση...

Ανταγωνιστική οικονομία με Επαγγελματική Απορρύπανση στα χαλιά

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές δυσκολίες της κρίσης, με  τα “φτηνά υλικά καύσης και τα παράγωγα τους’’, συνέβαλλαν στην  επιβάρυνση του εσωτερικού  περιβάλλοντος και  της υγεία μας, αλλά και για το φαινόμενο της μεταφερομένης - επικίνδυνα δαπανηρής – αφρικανικής  φαιοκόκκινης σκόνης , η οποία όταν αναμιγνύετε με την αιθαλομίχλη, δεν γνωρίζουμε αν είναι ένας Θάλαμος Αερίων ή μια Ρυπογόνος Εσωτερική Βόμβα αυτό που μας ‘‘σκοτώνει”.