Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΠΕΓΔΥ για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιταγές της τρόικα και της Ε.Ε. ψήφισε το Ν. 4152/2013 (Α΄ 107). Με το συγκεκριμένο πολυνόμο, μεταξύ των άλλων, μπαίνει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας γεωπόνων στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας την πλήρη απασχόληση του γεωπόνου που εργάζεται σε επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού. Παράλληλα υποβαθμίζεται το πτυχίο του γεωπόνου και μετατρέπεται...

Αλλαγή του Αριθμού Λογαριασμού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), σας ενημερώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς στις 25 Ιουνίου 2013 πραγματοποίησε την πλήρη ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο ενιαίο περιβάλλον συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank θα εξυπηρετούνται πλήρως στις συναλλαγές τους, από κοινό πληροφοριακό σύστημα και ενιαίες διαδικασίες, μέσω των 775 καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Κατόπιν του ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι ο Αριθμός Λογαριασμού που διατηρεί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕbank), άλλαξε ως εξής:

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Το πρόβλημα είμαι εγώ

Τρία χρόνια τώρα προσπαθώ μιλώντας, γράφοντας, μαλώνοντας ενίοτε, ν' αποδείξω πως δεν είμαι «μνημονιακός ελέφαντας» και να διατρανώσω την πίστη μου ότι οδηγούμαστε στην απόλυτη καταστροφή.

Άλλοτε με αλληγορίες, άλλοτε με σαρκασμό, κάποιες φορές εμμέσως κι άλλοτε άμεσα προσπαθώ να μεταφέρω σ' ένα στενό ή ευρύ κύκλο ανθρώπων κάποιους προβληματισμούς μου για το μέλλον γενικότερα και ειδικότερα. Λοιδορώντας, επιτιμώντας, καγχάζοντας, απαξιώνοντας μέσω της άπειρης ή αδέξιας γραφίδας μου, για να πετύχω άραγε τι; «καλά τα λες, αλλά ποιος σε ακούει;», «πες τα χρυσόστομε», «τι βλακείες πάλι γράφεις;» και άλλα θετικά ή αρνητικά σχόλια, που με βγάζουν απ' το βασικό στόχο μου, που δεν είναι άλλος απ' το να φωνάξω μ' όση δύναμη μπορώ να έχω «σταματήστε απατεώνες να μαδάτε μια χώρα».

Το κουνούπι «τίγρης» - Aedes (Stegomyia) albopictus

Του Κωνσταντίνου Θ. Μπουχέλου, Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Το Aedes albopictus, γνωστό και ως ασιατικό κουνούπι τίγρης, έχει χαρακτηριστικά ριγωτά μαύρα και άσπρα πόδια και μικρό ριγωτό ασπρόμαυρο σώμα , μικρότερου μεγέθους από το κοινό κουνούπι A.aegyptii .
Είναι ενδημικό στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Νοτιοδυτικής Ασίας, όμως έχει μεταφερθεί και σε άλλες χώρες μέσω των ταξιδιών και των μεταναστεύσεων. Το κουνούπι αυτό είναι σημαντικό και επικίνδυνο, διότι ζει κοντά στους ανθρώπους και όχι σε υγροβιότοπους (ανθρωπόφιλο) και τρέφεται, εκτός από την αυγή και το σούρουπο, και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράταση της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης στο «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων»

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή στη Δράση 2.3(Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013» έχει παραταθεί . 

Ως περίοδος παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης της σχετικής Πρόσκλησης ορίζεται...

Επιστολή του Γιώργου Δακή, προς τον Υπ.Α.Α.Τ. Αθανάσιο Τσαυτάρη για στήριξη του κλάδου της γούνας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
O κλάδος της γούνας είναι παραδοσιακά ο σημαντικότερος κλάδος του δευτερογενή τομέα, κύρια στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και στην ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (εκτροφεία γουνοφόρων ζώων, μεταποίηση γουναρικών και δέρματος, εμπορία προϊόντων κλπ.).
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου της γούνας, επιδιώκοντας τη καθετοποίηση της παραγωγής, την αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοποίησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες της Β’ και Γ’ Προγραμματικής Περιόδου (LEADER II, LEADER+, Αναπτυξιακός Νόμος) και δημιούργησαν ή εκσυγχρόνισαν πολλές μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ERT - CTRL - DELETE. Η επανεκκίνηση της ΕΡΤ.

Του Γιώργου Φραντζεσκάκη

Π.Γ. (προτερόγραφο): Το άρθρο που ακολουθεί, απηχεί τις απόψεις του συντάκτη και μόνον, πράγμα που πιθανότατα θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την ανάγνωσή του.

Το πρώτο εικοσιτετράωρο είναι αφιερωμένο στη διαχείριση του σοκ.

Δεν είναι λίγο πράγμα να ακούς από την τηλεόραση, ότι η τηλεόραση κλείνει.

Πρώτα σκέφτεσαι τη δουλειά σου (να μη λέμε βλακείες, τόσος κόσμος μας διαβάζει), τις τρύπες που θα μείνουν χαίνουσες, το δεκαπενθήμερο που θα πληρωνόσουν αύριο αλλά δεν...

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο πλευρό της ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυβέρνηση με μία πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε το κλείσιμο των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης της χώρας.


Ως αντίδραση και αντίσταση στο γεγονός αυτό, που συμβαίνει για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας...

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Δεν πάει στο διάολο και η ΕΡΤ;

Του Γιώργου Φραντζεσκάκη

Ναι, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που κλειδώνεις ένα λουκέτο και ανοίγεις ένα κουτί.Το κουτί της Πανδώρας.

Το διαρρήξαμε όλοι μαζί και ξαμολήσαμε επιτέλους το λύκο που κρύβαμε μέσα μας.

Ένας φίλος που εκτιμώ, γιατί είναι σκεπτικιστής, φιλοπερίεργος και βγάζει σπυράκια με τις “αυθεντίες” γράφει στο facebook:
“Πω, πω, πόσο λυπάμαι που δεν θα δουλεύω για να πληρώνω άλλη μία προσωπική υπόθεση των άλλων, όπως το να βλέπουν τηλεόραση”.

Άνθρωποι που δηλώνουν υπέρμαχοι της κοινής λογικής αυτοθυσιάζονται σε έναν αγώνα που δεν είναι δικός τους.

Ξαφνικά, όλα τα κακά της ελληνικής κοινωνίας έγιναν μια μαύρη πέτρα με το όνομα ΕΡΤ.
Τα συμπιέσαμε σε μια σεμνή, ανιμιστική τελετή και τα πετάξαμε στη θάλασσα. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Μάνος Χατζιδάκις 1984: Να γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να ζήσει πια, χωρίς την ΕΡΤ

Ο Χατζιδάκις μιλώντας στη Μαρία Ρεζάν (αντέγραψα την ερωταπάντηση απ' το παμπάλαιο βιβλίο με τις συνεντεύξεις της -είναι απ' τα αγαπημένα μου βιβλία) είχε μιλήσει και για την ΕΡΤ στην οποία συμμετείχε κάποτε ως διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος. 

Τότε φυσικά η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ της χώρας, είχαμε μόνο δύο κανάλια και οι αναλογίες με τη σημερινή εποχή είναι διαφορετικές. Βρήκα όμως εξαιρετικά εύστοχη την απάντησή του στη σχετική ερώτηση της Μαρίας Ρεζάν, για κλείσιμο και ξανάνοιγμα μιας καθαρής ΕΡΤ - κάτι που συζητιόταν ήδη από τότε.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση των ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν για το νέο ΔΣ της ΠΕΓΔΥ, αλλά και για τους αντιπροσώπους της ΠΟΓΕΔΥ, και που ανέδειξαν την παράταξη των Αδέσμευτων Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΓΕΔΥ) σε πρώτη δύναμη με μεγάλα ποσοστά (43,27% για την ΠΕΓΔΥ και 48,16% για την (ΠΟΓΕΔΥ), αισθανόμαστε την ανάγκη...

Ημερίδα με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα»

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη την Πέμπτη 13 Ιουνίου στην Κοζάνη (Αμφιθέατρο ΖΕΠ) στις 9.30 πμ και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Πρόγραμμα Ημερίδας:

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ενάντια στη “μνημονιακή” λαίλαπα οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας

Κοινό Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΔΣΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ,
ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΕΕ


Διασυντονιστικό όργανο που θα συνεδριάζει ανά 15νθήμερο και θα αποφασίζει κοινές αντιδράσεις στη “μνημονιακή” λαίλαπα συνέπτυξαν οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας Οι επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της χώρας, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της κοινωνίας για κοινή αντίδραση στα μέτρα που επιτείνουν την ύφεση και αποδυναμώνουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αλλά και όσα συνεχίζει να απεργάζεται σε βάρος των πολιτών η αποτυχημένη “μνημονιακή” πολιτική, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σύσταση διασυντονιστικού οργάνου που...

Κανείς δεν γνώριζε τι κάνει η Eldorado Gold στην Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε το Καναδικό Κοινοβούλιο για τα αίσχη της Eldorado Gold. Κανείς δεν γνώριζε τα έργα της στην Ελλάδα! Έρχονται ακτιβιστές από τον Καναδά στις Σκουριές!!

του Σάκη Αποστολάκη

«Κανείς από όσους ενημερώσαμε, οργάνωση ή κόμμα, δεν γνώριζε τι κάνει η Eldorado Gold στην Ελλάδα και ποιες πρακτικές μεταχειρίζεται για να πιέσει την κοινωνία, ώστε να προχωρήσει τις εξορύξεις χρυσού». Αυτό επεσήμαναν, λίγο μετά την επιστροφή τους από τον Καναδά,...

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Νέων της Πειραιώς. Πως θα κάνετε την αίτηση on line.

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Από το Σάββατο 1 Ιουνίου ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας για Νέους» της τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Τράπεζα η υποβολή των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου ωστόσο η αποστολή των δικαιολογητικών θα μπορεί να γίνεται έως και τις 20 Ιουνίου. 

Επίσης η επεξεργασία των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί έως τις 30 Αυγούστου και η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος θα λάβει χώρα έως 15/12/2013. Όσον αφορά την ηλεκτρονική αίτηση...

Αποτελέσματα Εκλογών Π.Ε.Γ.Δ.Υ. 29-5-2013

Α΄. Για το Δ.Σ. της ΠΕΓΔΥ :

Έλαβαν :

AΔΕΓΕΔΥ 43,27 % και Έδρες στο Δ.Σ.: 5

ΑΚΙΓΔΥ 21,95 % » 2

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 17,95 % » 2

ΕΣΑΚ 16,83 % » 2

Εκλέγονται :