Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ένσταση προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπέβαλε η ΕΓΜΕΣΕ για την πρόσκληση ΟΣΔΕ 2014-2020

Θέμα: Πρόσκληση για ΟΣΔΕ 2014-2020

Α/ Σας στέλνουμε συνημμένα ΕΝΣΤΑΣΗ κατά της παραπάνω πρόσκλησης και σας καλούμε
1/ Να την αποσύρετε
2/ Να συζητήσετε με όλους τους ενδιαφερόμενους, και φυσικά και μαζί μας ( από ότι φαίνεται με κάποιους άλλους είχατε συζητήσει)
3/ Να διαμορφωθεί ένας σκελετός και να βγει ΝΕΑ πρόσκληση

Β/ Σας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι, εάν επιμείνετε θα οδηγήσουμε την υπόθεση στα Δικαστήρια.
Η διαχείριση προσωπικών δεδομένων, πληρωμών κλπ, πρέπει να γίνεται από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΡΕΑ....

Εκδηλώσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια της AGROTICA 2014

ΚανονικήΤο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στα πλαίσια της AGROTICA 2014 διοργανώνει:

1. Ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ Κ.Α.Π.: ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ», την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου «Ν. Γερμανός». Για το πρόγραμμα πατήστε
εδώ και για την αφίσα εδώ.
 

2. Ημερίδα με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ – ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟ­ΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΘΕΜΕΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ», την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στην αίθουσα...

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση της Ομάδας Εργασίας Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας για την εφαρμογή του ΟΣΔΕ ετών 2014-2020

Επιστολή της Ομάδας Εργασίας Μελετητών του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας προς τον Υπουργό Υπ.Α.Α.Τ. κ. Αθ. Τσαυτάρη και τον Πρόεδρο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γρ. Αποστολάκο 
κ. Υπουργέ,

κ. Πρόεδρε του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.,

Θα θέλαμε ως Ομάδα Εργασίας μελετητών Γεωπόνων του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας, την δυσφορία μας αλλά και τις απορίες μας σχετικά με την πρόσφατα εκδοθείσα εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ με αρ. Πρωτ. 8008 -22/1/2014, που αφορά στην πιστοποίηση φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ με θέμα:

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 – Φορολογία Αγροτών»

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, η Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης (Ε.Ν.Α.), η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτ. Μακεδονίας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: 

«Πρόγραμμα Νέων Γεωργών 2014 – Φορολογία Αγροτών» 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Γ.ΙΔ.Υ.)

Καλούμε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας να παρευρεθούν 
το Σάββατο 1/2/2014 στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Στέκι Σωματείου Ελλάδας 
(Μαραθώνα 11 Παπάφειο Θεσ/νικης) και ώρα 13:00 μμ.

Θέματα για την Γενική Συνέλευση:
1. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
2. Δράση Ομοσπονδίας
3. Συγκρότηση νέου Δ.Σ.
4. Άλλα θέματα (προτάσεις).

Είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων, αλλά θα θεωρηθεί...

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων στον αγροτικό τομέα «Νέο φορολογικό καθεστώς», «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών», «Καταγραφή γεωργικών φαρμάκων» 

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή  Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, το Δήμο Ρήγα Φεραίου, το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και τον  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» ενημερωτική εκδήλωση  στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου του Δήμου  Ρήγα Φεραίου  με θέμα:

Β' Φάση διαβούλευσης για τη σύνταξη του νέου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Τοπικός Πόρος)

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Αρθρο 4 της Εφαρμοστικής Υπουργικής Απόφασης, το πενταετές Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (Ε.Α.Π.) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας καταρτίζεται με πρωτοβουλία και ευθύνη της οικείας Περιφέρειας, ύστερα από τη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους Φορείς.

Για κάθε Περιφέρεια συντάσσεται ένα Ε.Α.Π. με διακριτούς προϋπολογισμούς ανά Περιφερειακή Ενότητα. Με την παρούσα συνεχίζεται η διαδικασία ενημέρωσης με σκοπό την ενεργή συμμετοχή της εταιρικής σχέσης της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι:

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήσαν τόσο έξυπνοι;

Του Κωνσταντίνου Θ. Μπουχέλου, Ομότιμου Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε...

Η ιστορία ενός “κουρέματος” που ΔΕΝ έγινε

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όπως προκύπτει τόσο από τις δημοσιευμένες μελέτες, όσο και τα απόρρητα έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι αξιωματούχοι του ήταν σίγουροι από το 2010 πως το «Ελληνικό Πρόγραμμα» δεν έβγαινε και θα βάρυνε υπερβολικά τους Ελληνες και όχι τους ιδιώτες πιστωτές (κυρίως ξένες τράπεζες και κερδοσκοπικά ταμεία).

Για το λόγο αυτό προέγκριναν μια άμεση αναδιάρθρωση («κούρεμα») του ελληνικού χρέους, αλλά τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Ευρωπαίοι απέρριψαν την πρόταση αυτή του ΔΝΤ. Είναι σχετικό και το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal στις 8 Οκτωβρίου 2013.

Οπως αναφέρει το έγγραφο που δημοσίευσα στο «Εθνος της Κυριακής», στη θυελλώδη συνεδρίαση της 9ης Μαίου 2010 πολλά μέλη του Δ.Σ. του ΔΝΤ υπογράμμισαν ότι το «Ελληνικό Πρόγραμμα» ήταν σχεδιασμένο με λανθασμένο τρόπο και υποστήριξαν...

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: "ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ"

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τα μέλη του και τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο στο Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο:

"ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ"

με ομιλητή τον συνάδελφο και Λέκτορα Αγροτικής Οικονομίας Βλόντζο Γεώργιο

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, ακόμη δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις
του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας σε...

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ακυρώνονται τα μεταλλαγμένα!

Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και οι μικροί τους «μάγοι» πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων.

Νέα μεγάλη ανακάλυψη αναφέρει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο κώδικες στο γονιδίωμα (DNA).

Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο γονιδίωμα (DNA). «Για περισσότερα από 40 χρόνια υποθέταμε ότι οι αλλαγές στο DNA, που επιδρούν στον γενετικό κώδικα, αφορούν μόνο τη σύνθεση πρωτεϊνών. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η βασική υπόθεση σχετικά με την ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας προσέφερε μόνο τη μισή εικόνα. Τα καινούργια ευρήματα δείχνουν ότι...

Ημερίδα με θέμα: "Ο ζεόλιθος της ζωής, γεωργικές και κτηνοτροφικές εφαρμογές


Ενημερωτική εκδήλωση: “ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2014-2020)”

Ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδος, διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014- 2020».
Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι πρόσφατα ψηφισμένοι Κανονισμοί της Νέας ΚΓΠ, που αφορούν...

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Κοπή βασιλόπιτας από την Ένωση Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Κοζάνης

Η Ένωση Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Κοζάνης θα κόψει τη βασιλόπιτά της το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στην οικογενειακή ταβέρνα «Κτήμα Οινόη» στην Οινόη Κοζάνης. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:30μ.μ.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους και όποιος επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος σε αυτή τη γιορτή των νέων αγροτών. Θα ήταν καλό όμως να προηγηθεί μία επικοινωνία με τον πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Κοζάνης Αρνίδη Λεωνίδα στο τηλ.:...

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Θεσμοθέτηση "γεωτεχνικού εκτροφής" στο πολυνομοσχέδιο του Υπ.Α.Α.Τ.

Επιστολή του Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Ιωαννίνων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ρόλο του Γεωπόνου - Ζωοτέχνη σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ στο άρθρο 60 του οποίου θεσμοθετείται ο «κτηνίατρος εκτροφής». Παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί για το συγκεκριμένο θεσμό, ο Σύνδεσμός μας θεωρεί αναγκαία...

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

2η Πρόσκληση του Μέτρου 112 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών"

Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» με περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας από 18.3.2014 έως 16.5.2014.

Δικαιούχοι είναι όλα φυσικά πρόσωπα που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: